tisdag 9 november 2010

Morgonscrap

Jag såg för ett tag sen på Tesa prickiformar hur man kunde göra sina egna embossingfoldrar att använda i stansmaskiner. Nu är det så att jag inte har någon sådan maskin men jag har en penna som man använder för att göra torrembossing med hjälp av mönsterplattor från Fiskars.

Hade glömt bort detta men blev påmind av Tesa i en kommentar här på bloggen. Tack Tesa!

Så nu på morgonen testade jag detta.

Här är embossingfoldern med utstansade blommor och pennan. Jag använde ett kartongpapper, dock inte lika tjockt som Tesa använde, det gillade inte mina stansar.


När man ska göra mönstret lägger man pappret man ska använda med framsidan neråt. Sedan tar man pennan och drar längs kanten på de utstansade formerna, i mitt fall blommorna. Detta gör att pappret höjer sig och blir embossat.

Så här ser det ut på den sidan man använt pennan.


Här är framsidan av pappret. Inte samma som det ovan.


Slängde ihop ett enkelt litet ( 3x3) kort bara för att visa hur det kan se ut när man använder det embossade pappret. Blomman är av samma stans som för att göra embossingfoldern.


På detta sättet är det lättare att göra embossingfoldern än när Tesa gjorde den, men det är pilligare att göra själva embossingen sen. Det är dessutom lättare att göra fel, det gäller att ha koll på var de utstansade figurerna finns under pappret.

Titta gärna in på Tesa Prickiformar för att se hur Tesa gjorde sina fina foldrar.

2 kommentarer: