söndag 12 februari 2012

Firar med nya saker!

Som ni kunde läsa i mitt förra lååånga inlägg så har jag lite scrapsvacka just nu. Jag gör saker och får idéer men det är inte riktigt lika inspirerande att scrappa just nu.
Däremot så fick jag en symaskin i julklapp och har blivit väldigt inspirerad att sy en massa saker. Tyvärr är jag fortfarande arbetslös så tyginköp är väl egentligen inte så lätt att få in i budgeten just nu. Men passar på att fynda lite och så har jag hittat lite gamla tyger här hemma jag kan ha att leka lite med.

Nu tänkte jag införa en ny kategori på min pysselblogg i och med detta, nämligen mina sydda alster.

Sydde lite nya enkla gardinert ill mitt kök. Fick faktiskt användning av mina scrapöljetter till gardinen till det lilla fönstret till vänster. Har inga gardinstångsfästen där utan satte en spik i varje hörna och hängde upp gardinen så. Väldigt smidigt att bara kroka av vänstra sidan när man ska öppna fönstret (som öppnas inåt) och slippa att gardinen veckar sig eller fastnar när man ska stänga sen.


Väskan till höger är en av mina bästa väskor. Inte så stor men rymmer mycket och så är den vit, som ni ser, på utsidan och limefärgad på insidan. Älskar lime, så färscht och fint. En riktig vår/sommarväska. Nackdelen är ju att den är just vit, den är så svår att få ren. Därför gjorde jag typ en kopia på den, som ni ser till höger. Skippade innefickor och gjorde en annan ändring. Men jag är riktigt nöjd. Tycker den ser riktigt proffsig ut, som om den vore köpt. :)

Så här ser den ut inuti. Kul med en insida som färgmässigt skiljer sig markant mot utsidan.


Hittade en beskrivning till denna kasse i en Burda-tidning. Tyckte det var en fiffig variant av kasse då man kunde förlänga den som ni ser på bilden nedan. Tyckte dock textbeskrivningen inte var helt enkelt att förstå utan körde lite på egen hand eftersom jag visste hur den skulle se ut när den var klar. Blev nån liten miss som jag fick rätta till sen men blev bra ändå. Nu vet man hur man kan ändra och så. Min provsydda variant är hälften så stor då jag inte hade så mycket tyg kvar av ett gammalt påslakan jag provsytt i innan.En annan variant av kasse som man fick med tidningen Amelia förra sommaren om jag inte minns fel. Det är originalet till höger. Billigt tyg som slits fort och har fått en fläck. Men modellen var smart och rymlig. Väldigt lätt att sy.


1 kommentar:

  1. Åhhh va kul!Älskar själv att sy..bara man hade mer tid!

    SvaraRadera